Rakić osvojio 2707 glasova

22:00 – Dok se u izbornom štabu GI "Srpska" slavi preliminarna pobeda njihovog kandidata, Gorana Rakića, iz GI SDP – Oliver Ivanović za KoSSev potvrđuju pobedu protivkandidata njihovog lidera. Oni pozdravljaju Rakićevu rešenost da se angažuje u oslobađanju Olivera Ivanovića. Ova stranka čeka odluku 27. februara o Ivanovićevom statusu. 

Nakon što je GI "Srpska" proglasila preliminarnu pobedu svog kandidata, Gorana Rakića, portal KoSSev je kontaktirao GI SDP – Oliver Ivanović. Za naš portal govori šef izbornog štaba, Igor Simić:
 
Da li biste mogli da potvrdite pobedu kandidata GI "Srpska", Gorana Rakića, koja je upravo objavljena u njihovom izbornom štabu na konferenciji za medije?
 
"Ovo što mi imamo su nezvanični rezultati. Nama fale podaci sa još par biračkih mesta, ali sa određenom sigurnošću možemo reći da je gospodin Rakić pobedio u prvom krugu izbora. Ni uslovni glasovi još uvek nisu prebrojani, kao ni onih 700 glasova iz prethodnog kruga. Iako još uvek nismo dobili nikakve rezultate, najverovatnije večeras je završeno sve i Kosovska Mitrovica je konačno dobila gradonačelnika." 
 
Da li ste čuli izjavu Gorana Rakića u kojoj je rekao da će prvi zadatak u njegovom budućem angažovanju biti rad na oslobađanju Olivera Ivanovića iz pritvora kako bi mogao da se brani sa slobode? 
 
"Meni je drago da je gospodin Rakić pokazao da zna da ceni veličinu gospodina Ivanovića, jer zahvaljujući tom čoveku mi smo danas tu gde jesmo. Nadam se da će učiniti to što je rekao i ne samo to, već i ispuniti druga obećanja data građanima Kosovske Mitrovice. SDP je zadovoljan njegovom izjavom i očekujemo da je u narednom periodu  potvrdi i delima."
 
Kakve planove ima SDP u postizbornom periodu?
 
"Prvi i glavni problem je to što je Oliver Ivanović u pritvoru i čekamo 27. februar da vidimo odluku, nadamo se pozitivnu. Podsetiću vas da je naš stav da je ovaj potez (hapšenje Olivera Ivanovića, prim. red.) politički motivisan i da se nadamo da će, pošto su završeni izbori, ova situacija biti razjašnjena kako bi Oliver mogao da se vrati svojoj porodici."

21:30 – Kandidat GI "Srpska", Goran Rakić upravo je u prisustvu brojnih novinara i simpatizera stranke, u svom štabu u Severnoj Mitrovici, proglasio pobedu. "Moj prvi zadatak kao gradonačelnika Severne Mitrovice biće zahtev da Oliver Ivanović i svi ostali zatočeni Srbi budu pušteni da se brane sa slobode."

Na konferenciji za štampu, u izbornom štabu GI "Srpska", prvi se novinarima obratio Aleksandar Spirić, PR menadžer GI "Srpske", rečima:

"Dragi prijatelji i predstavnici medija, građani Kosovske Mitrovice, Kosovska Mitrovica je dobila gradonačelnika. Srbija, kosovski Srbi i Kosovska Mitrovica dobiće zajednicu sprskih opština, a dobila je i gradonačelnika, Gorana Rakića, koga podržava Republika Srbija."

On je dodao da je Goran Rakić osvojio 2.707 glasova i prednost od 271 glasa u odnosu na ostale kandidate zajedno i to bez uslovnih glasova, a da je zbir glasova za sva tri ostala kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice – 2.436 glasa.

Obraćanje gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića, prenosimo u celosti:

"Hvala svima. Dobrodošli.

Mogu reći da će moj prvi zadatak kao gradonačelnika Severne Mitrovice biti zahtev da Oliver Ivanović i svi ostali zatočeni Srbi budu pušteni da se brane sa slobode.

Proglašavam pobedu "Srpske", pobedu građana Kosovske Mitrovice, pobedu države Srbije i zahvaljujem se biračima, svojim sugrađanima, zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, zahvaljujem se prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije, Aleksandru Vučiću i ministru za Kosovo i Metohiju, Aleksandru Vulinu.

Zahvaljujem se svom timu, svim ovim ljudima koji stoje ovde iza mene i koji sede u prvim redovima. Hvala vam puno.

A sada krećemo sa formiranjem zajednice srpskih opština.

Hvala vam još jednom".

Goran Rakić je prisutnim novinarima još jednom naglasio da će njegov prvi zadatak kao gradonačelnika Severne Mitrovice biti zahtev da uhapšeni Srbi budu pušteni kako bi se branili sa slobode.

21: 00 – U pobedničkom izbornog štabu GI "Srpska", PR menadžer ove stranke, Aleksandar Spirić je upravo saopštio da je Goran Rakić osvojio 2707 glasova, što je 271 glas više od svih ostalih kandidata zajedno. Atmosfera u štabu je euforična. Ima puno novinara i simpatizera GI "Srpska". Oni čestitaju Rakiću na pobedi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.