Rakić nakon sastanka sa Vučićem najavio finansijsku podršku za Srbe bez primanja

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

„Kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Srpska lista – dobili su punu podršku predsednika Aleksandra Vučića“, poručio je predsednik ove stranke, Goran Rakić, nakon vanrednog sastanka sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, danas u Beogradu.

Rakić je kazao da su danas zatražili od Vučića ekonomsku podršku za Srbe na Kosovu, kao i da će o tome da se odlučuje na sledećem sastanku, odnosno za 10 dana.

„Danas smo zatražili predsedniku i ekonomska sredstva, a u narednih 10-ak dana imaćemo još jedan sastanak sa Vučićem, gde će ekonomski svaki Srbin biti finansijski podržan“.

Rakić je objasnio da se ovoga puta ne misli samo na jednokratnu pomoć.

„Kada kažem ekonomski podržan, ne mislim na jednokratnu pomoć, već će svaki Srbin koji živi na Kosovu a koji je bez stalnog primanja, biti podržan“.

Teme današnjeg sastanka, kako je rekao, pored ekonomske situacije, bile su i političko-bezbednosna situacija, kao i dijalog koji se vodi u Briselu.

Kada je u pitanju dijalog, odnosno nalaženje kompromisnog rešenja sa Prištinom, Rakić ocenjuje, da je pitanje koliko je druga strana iskrena. Međutim, kazao je da je dobio garancije Vučića da će nastaviti da se bori za dijalog, jer „kada nema dijaloga, na terenu su problemi“.

„Pitanje je koliko je druga strana iskrena u svemu tome, ali dobili smo čvrste garancije i uveravanja predsednika Vučića da će nastaviti da se bori za narod na Kosovu i Metohiji i da će dalje da se bori za dijalog, jer kada dijaloga nema na terenu su problemi, napada se srpska imovina, napadaju se crkve, a fizički se napadaju Srbi jer su samo Srbi“, poručio je on.

Podsetimo, danas su se u Beogradu sa predsednikom Srbije sastali članovi predsedništva Srpske liste, među kojima je bio i potpredsednik ove stranke, Milan Radoičić, kao i kandidati za gradonačelnike za predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

Kancelarija za KiM: Čelnici Srpske liste izrazili zabrinutost zbog najava o tablicama 

U međuvremenu, Kancelarija za KiM saopštila je da su predstavnici Srpske liste danas u Beogradu informisali predsednika i o kršenju sporazuma od strane Prištine koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa.

U saopštenju se navodi, da su oni takođe izrazili zabrinutost zbog, kako su naveli iz ove Kancelarije, najava iz Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i o pretnjama uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu.

Kako prenose mediji pozivajući se na saopštenje predsedništva, Vučić je osim o pomenutim temama, sa čelnicima Srpske liste danas razgovarao i o kršenju Briselskog sporazuma posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.

U saopštenju se takođe potvrđuje, da je predsednik Vučić obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć i da će narednih dana tim povodom održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.