Radović: Kosovska policija postupa po svom operativnom planu

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija postupa po već propisanom operativnom planu u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona. Patrole su pojačane, formiran je štab i pratimo situaciju, a građani treba da budu samodisciplinovani, kazao je portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović za KoSSev.

Iako je ranije danas opštinski štab za vanredne situacije odnosno Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica doneo niz odluka, među kojima i onu da se u potpunosti zabranjuje kretanje od 20h-05h ujutru, Radović kaže da nema odgovor na pitanje da li će Kosovska policija sankcionisati nepoštovanje ove odluke PO.

„Ja to ne znam i na to pitanje ne mogu da odgovorim i to nije deo operativnog plana“, kazao je Radović, istakavši i da će Kosovska policija biti i dodatno angažovana.

„Kosovska policija postupa po operativnom planu koji je već propisan i mi nemamo takvu informaciju, međutim, oni će biti dopunski angažovani i maksimalno da pokriju sve“.

Kako je ranije već napomenuo, situacija se prati iz sata u sat, odnosno stanje u vezi sa COVID – 19, te Radović dodaje da do 17:30 nije evidentiran nijedan problem ili komplikacija u vezi sa tim.

„Mere su pojačane oko operativnog plana i taj plan se poštuje, tako da neće biti problema i nemam drugi odgovor na to, pojačano patroliranje je deo istog operativnog plana“, dodao je.

Naglasio je da u vezi sa situacijom koronavirusa „sami građani treba da budu disciplinovani“, dodajući da su građani razumni i da će svi da postupaju za dobrobit, ali i da je mnogo ljudi došlo sa strane, te da svaki potez „može da nas košta“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.