Radojević: Pomaci u istrazi za napad u Goraždevcu

(Tekst je izvorno preuzet)

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Dejan Radojević kaže za RTV Kim da postoje pomaci u istrazi koju policija sprovodi nakon poslednjeg napada na Srbe u Goraždevcu.

Radojević zbog istrage, koja se još uvek vodi, ta saznanja nije želeo da podeli sa javnošću.

"Moja saznanja su da postoji napredak u istrazi, ali nažalost sa građanima ne mogu da ih podelim. Danas smo razgovarali sa direktorom Regionalne policije Peć i on nas je uverio da istraga ide u dobrom smeru i da se on nada da će jako brzo biti rezultata koji će biti predstavljeni javnosti."

Nakon napada u Goraždevcu kada je pucano na kuću Saše Petrovića i uništen spomenik žrtvama NATO bombardovanja i deci stradaloj u Bistrici, predstavnici Srba u Vladi Kosova razgovarali su sa Premijerom Kosova, Isom Mustafom, i direktorom Policije Špendom Madžunijem o povećanju broja Srba u Policiji.

"Mi smo dobili uveravanja da će u 2016. godini biti povećan broj srpskih policajaca u celom pećkom okrugu, u Klini, Goradževcu i svugde gde je to potrebno. Kosovska policija će naći mehanizme kako će to odraditi. U toku je obuka novih policajaca a na odrađivanje testova za prijem se pozivaju oni koji su prošli obuku koja je započela pre dve godine. Dobili smo uverenja i od samog premijera i direktora policije da će to pitanje biti rešeno u toku 2016. godine," kaže Radojević.

Zamenik direktora Policije Dejan Janković kaže da je policija u poslednje vreme naročito aktivna u povratničkim sredinama gde su u proteklom periodu zabeleženi napadi na Srbe.

"Dajemo mi svoj doprinos, međutim, očigledno je da nismo svemoćni. Mi ćemo se potruditi da pojedinci i počinioci tih slučajeva budu sankcionisani i da u budućnosti, u saradnji sa zajednicom mi eliminišemo takve događaje."

Janković apeluje na sve zajednice u metohijskim sredinama da na vreme obaveste policiju o svim incidentima kako bi se počinioci što pre priveli i kako bi se napadi sprečili u budućnosti.

Nakon poslednjeg napada u Goraždevcu i Srbobranu nije bilo novih incidenata, kaže Janković, dodajući da policija vrši istragu i da očekuje skorije rezultate.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.