Radomirović: Građani lepili plakate na Severu protiv Radoičića i S.Liste: SL: Lepio ih lično Radomirović; KP: Nema osnova da se pokrene slučaj

Radoičić plakati Leposavić
FOTO: Radoica Radomirović/Fejsbuk

Vest je ažurirana

Srpska lista: Radoica Radomirović lepio plakate

Mediji su u međuvremenu izvestili da se Srpska lista oglasila saopštenjem, koje, međutim, nije dostupno na njihovoj Fejsbuk stranici, te da su optužili Radoicu Radomirovića da je on navodno organizovao lepljenje plakata sa, kako ističu, pogrdnim i lažnim sadržajem u opštini Leposavić:

„A sve u želji da skrene pažnju javnosti sa afere gde se na video snimcima vidi kako njegovi saradnici konzumiraju supstance za koje se sumnja da je kokain u prostorijama opštine Leposavić u toku radnog vremena”, prenosi RTV Kim.

Tvrde i da je Radomirović „morao sam da lepi postere po Leposaviću, i laže kako su to učinili građani ove opštine“.

Ujedno kritikuju medije odnosno navode da je „sramno što su Šolakovi i neki lokalni mediji bez provere potrčali da objave ove gnusne laži, zanemarujući osnovna pravila novinarstva i obavezu da izveštavaju javnost na istinit način“.

„Ove plakate nije lepio narod, već Radoica Radomirović, i nije ih lepio po čitavom severu već krijući se pod maskama u par ulica u opštini Leposavić”, poručuju iz Srpske liste, prenosi dalje Kim.

Ujedno su pozvali Kosovsku policiju da procesuira Radomirovića jer, kako ističu, „izjave očevidaca i video snimci koji se pojavljuju u javnosti potvrđuju da Radoica Radomirović lepi postere“.

U više mesta na Severu Kosova osvanuli su plakati sa fotografijom Milana Radoičića i porukama da je navodno „terorista“ kao i „Recite NE terorističkoj organizaciji (Srpska lista)“, 

„Šta građani misle o šefu bandita srpske liste“, poručio je danas zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak, Radoica Radmirović navodeći da su plakati zalepljeni u Leposaviću, Zubinom Potoku i Sočanici.

Ujedno je objavio fotografije plakata, dok se na jednoj od njih vidi kako je isti zalepljen nedaleko od opštinske zgrade u Leposaviću.

Na ovom plakatu je osim montirane fotografije na kojoj se preko lika Radoičića nalaze mrlje krvi, napisana i poruka na srpskom:

„Ko je Radojičić? Lažni patriota. Osumnjičeni za brojna ubistva Srba na Kosovu. Vlasnik narko laboratorija. Kriminalac koji je zloupotrebio našu mladost zarad ličnog bogaćenja. Terorista“.

Nema osnova da se pokrene istraga

Kosovska policija upoznata je sa tim da su na više lokacija na Severu Kosova postavljeni plakati ove sadržine.

Međutim, kako nam je kazao zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, nema osnova da se pokrene istrage.

„Upoznati smo sa tim, obavestili smo tužioca, ali on je zaključio da nema osnova da se pokrene slučaj“, kazao je Eljšani za KoSSev.

Od Srpske liste smo zatražili komentar povodom – kako navoda Radomirovića, tako i sadržine plakata u kojima se za ovu stranku navodi da je „teroristička organizacija“.

Međutim, telefonskim putem nismo uspeli da stupimo u kontakt sa predsednikom stranke, Zlatanom Elekom, te smo mu se obratili pisanim putem.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.