Radnici lutrije: Nama ne date da radimo, a lutrija Srbije u srpskim sredinama normalno funkcioniše

Protest- lutrija
FOTO: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, dok je naslov adaptiran)

Uz transparente i zvižduke, pojedini zaposleni u Lutriji Kosova su danas protestovali ispred zgrade kosovske Vlade, sa zahtevom za usvajanje Zakona o lutriji.

„Ne ugrožavajte nam egzistenciju“, „Vlada vlasnici, radnici na ulici“, „Vlada da uzme u obzir plate“, neki su od transparenata kojima ovi radnici izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Škumbin Goci (Shkumbin), jedan od predstavnika Lutrije Kosova, rekao je za lokalne medije, da su imali nekoliko razgovora sa predstavnicima Vlade, ali da oni još ništa nisu preduzeli po pitanju Zakona o lutriji.

„Rekli su nam da ćemo pregovarati, da će se naše pitanje rešiti, ali samo idu ka tome da prekinemo proteste“, rekao je Goci.

On je dodao da će se protesti nastaviti i narednih dana.

Istakao je da, iako Lutrija Kosova ne sme da funkcioniše, Lutrija Srbije na Severu radi nesmetano.

„Imam fotografiju koju je poslao korisnik igara na sreću iz severnog dela Mitrovice, a nama je uskraćeno da radimo na tom delu teritorije. Lutrija se organizuje u svim sredinama gde ima srpskog stanovništva. Kako je moguće da 100 porodica ostane bez hleba, bez posla, dok Lutrija Srbije normalno funkcioniše na Severu“, dodao je Goci.

Goci je dalje rekao da su se sastali sa predsednikom Odbora za budžet i finansije Armendom Mujom, koji im je rekao da će razmotriti njihov zahtev, ali da za sada nisu dobili nikakav odgovor.

„Nema odgovora iz Vlade, slali smo mejlove, pisma fizičkim putem, kontaktirali ih telefonom, beznadežno, i dalje nemamo odgovor od njih“, rekao je on uz zvižduke na protestu.

Radnici Kosovske lutrije već nekoliko puta protestuju tražeći usvajanje Zakona o lutriji i platama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.