Rad Opštine S. Mitrovica obustavljen zbog „kovid pozitivnih“, tvrdi Hodžić; u gradu ukupno 8 pozitivno u subotu

Zgrada Opštine
FOTO: KoSSev

Vest je ažuriranaNeposredno nakon objavljivanja vesti, intervencijom kolega sa Radija Kontakt plus od kojih smo preuzeli izjavu Hodžić, potvrđeno nam je da je četiri radnika kovid pozitivno, i da opština sada „prati kontakte svojih zaraženih radnika“ u opštini.Zbog više radnika, kojima je tokom vikenda potvrđen pozitivan test na koronavirus, Opština Severna Mitrovica, obustavlja rad do daljeg, potvrdila je za Kontakt Plus radio zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić. 

Hodžić očekuje da se „jave i drugi službenici, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, da bi potvrdili ima li još slučajeva, te preduzeli mere zaštite ostalih zaposlenih“.

“Trenutno imam dve trudnice, imam starije ljude, i ovo je mera koju smo i ranije sprovodili, jer smo u više navrata morali da obustavljamo rad opštine na nekoliko dana”, rekla je Hodžić za radio kontakt plus.

Opština „neće raditi nedelju dana sigurno“, a u zavisnosti od situacije i broja obolelih, i duže, javlja Kontakt plus.

Kako zakonska obaveza nalaže da se budžet usvoji do kraja meseca, Hodžić najavljuje, da će redovna sednica Opštine Severna Mitrovica sutra ipak biti održana.

“Dešava se da, kada usvojenu odluku pošaljemo Prištini, da oni traže da se nešto koriguje, pa se zahteva da to ne bude na samom kraju meseca. Savet ministarstva je da to bude 27. ili 28, kako bi oni imali vremena da provere da li je sve u skladu sa zakonom. Ukoliko ne usvojimo sutra, rizikujemo da imamo nametnuti budžet”, kaže zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica.

Prema njenim rečima, skupštinska sala je tokom vikenda dezinfikovana. Sednica SO počeće u 15 sati. Nije precizirano prema izveštaju ovog radija da li će biti otvorena za javnost, s obzirom na to da su više puta održavane iza zatvorenih vrata i bez prisustva novinara.

Poslednji podaci o zaraženima od subote – u celoj Mitrovici 8 obolelo

KoSSev: Na pozive KoSSev portala ova se opštinska zvaničnica ne javlja. Pokušali smo da saznamo koliko je obolelih radnika administracije, da li opština ima zamenu za njih, odnosno rešenje kako opština ne bi prestajala sa radom sa strankama, i otkud tako visok broj zaraženih, kada je prema poslednjim podacima o broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu bilo ukupno 17 pozitivnih na kovid, a u Mitrovici 8.

Uputili smo joj još jedan pisani zahtev da započne sa praksom profesionalnog obaveštavanja našeg medija, i da nam dostavi informaciju uključujući odgovore na pitanja koja su u interesu javnosti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.