Putevi koji su pokvarili praznik: Dvoje mrtvih i desetine povređenih u četiri nesreće na dan Bajrama

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim vremenske odrednice; sinoćno izdanje)

Muslimani širom sveta proslavili su juče Ramazanski Bajram. Na Kosovu je, pored slavlja, dan obilovao nesrećama, gde su dve osobe izgubile život, a na desetine je povređeno.

Majka dvoje dece i njen sedmogodišnji sin iz Srbice poginuli su u ponedejak u nesreći koja se dogodila u selu Globare u opštini Glogovac. U ovoj nesreći su povređene još tri osobe koje su upućene na lečenje u Univerzitetski klinički centar Kosova. Kako je saopštila policija, slučaj se dogodio oko 14 časova.

„Iz prvih informacija saznaje se da su u nesreći učestvovala dva automobila i da su u nesreći dve osobe izgubile život, dok su tri povređene“, rekao je za Ekspres portparol policije za region Prištine, Agron Borovci.

Takođe u Glogovcu se u ponedeljak dogodila još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo pet automobila, a 10 osoba je povređeno.

Incident se dogodio u selu Aber, tačnije u mestu Garapolj u ​​15 časova.

„Za sada je poznato da je u udesu učestvovalo pet vozila, usled čega je deset osoba zadobilo telesne povrede i upućene su na lečenje, a pričinjena je materijalna šteta“, potvrdio je takođe Borovci.

U međuvremenu, još sedam osoba je povređeno u drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Priština-Gnjilane.

Kako je saopštila policija, u nesreći su učestvovala dva automobila.

„Prve informacije ukazuju da su u udesu učestvovala dva vozila, dok je povređeno sedam osoba koje su upućene u najbliže medicinske centre i UKCK – Priština, na neophodnu medicinsku pomoć“, rekao je Borovci.

U međuvremenu, juče u podne tri osobe su zatražile medicinsku pomoć nakon što su povređene u nesreći.

Slučaj se desio na putu Priština – Mitrovica, odnosno u selu Stanovci.

Vest je za Ekspres potvrdio portparol policije za region Mitrovice, Avni Zahiti.

„Saobraćajna nezgoda sa povređenim osobama dogodila se oko 12 časova, na putu Mitrovica-Priština, odnosno na deonici puta u selu Stanovce. U nesreći su učestvovala dva vozila, usled udesa i zadobijenih povreda, tri osobe su zatražile medicinsku pomoć“, rekao je Zahiti.

Poginuli žena i dete kod Glogovca, u novom udesu na putu PR-GL, 7 povređenihPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.