Prvo OSK, Tribunal, izborni zakon pa raspuštanje skupštine

Izvor: RTK2/Koha ditre (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Premijer Kosova, Hašim Tači je rekao u nedelju u Kijevu kod Mališeva da ne treba raspuštati Skupštinu pre nego što izglasa tri pitanja za koja je rekao da su od životnog značaja za Kosovo, prenosi "Koha ditore".

”Stav DPK je da je Specijalni sud nepravedan, da se radi o potpuno političkom procesu, da je uvreda za Kosovo, ali radi iskazivanja naše bliske saradnje i našeg potpunog poverenja u SAD, EU i NATO naš stav je da glasamo za”, rekao je premijer Kosova i predsednik DPK, upitan da li će Glavni odbotr DSK glasati za Sud.

”Čitav kosovski politički spektar vodi interne rasprave o donošenju važnih odluka posebno o formiranju Oružanih snaga Kosova – kosovske vojske, novom izbornom zakonu kao i o glasanju za formiranje Specijalnog Suda a posle ćemo se dogovoriti o daljim zajedničkim koracima”, rekao je Tači u odgovoru na pitanje da li će Skupština Kosova biti raspuštena ove nedelje.
 
Tači je rekao da će parlamentarna grupa DPK glasati za Specijalni sud uprkos negativnom stavu prema tom sudu.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.