Vladu optužuju za nesposobnost pred radikalnim islamistima

Izvor: RTK/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Burim Ramadani, član skupštinske komisije za kontrolu Kosovske informativne agencije, je rekao da Vlada i bezbednosne institucije već dugo nisu kontrolisale ovu agenciju i da njihova upozorenja u uzbune nisu shvatani kao prioritet već su stalno zanemarivani. Ali je ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi to negirao rekavši da članovi ove komisije to neosnovano govore.

Članovi komisije za nadzor rada Kosovske informativne agencije su optužili vladu da je zanemarila upozorenja koja im već tri godine dolaze iz KIA u vezi opasnosti koju za Kosovo predstavljaju radikalne islamske grupe.

Ali, je ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi to negirao rekavši da su to neosnovane priče članova ove komisije.

Burim Ramadani, član komisije za kontrolu rada KIA je rekao da ovaj dosije nije razgledala Vlada i njene bezbednosne institucije, i da njihova upozorenja nisu shvatana kao prioritet, već su stalno zanemarivana.

Otud i saopštenje koje je prethodnog dana objavila Kancelarija za diplomatsku bezbednost američkog Stejtdepartmenta sa upozorejem svojim građanima na Kosovu zbog informacija koje imaju o pretnji hrišćanskim objektima koje je samo potvrdilo to zanemarivanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.