Prvi džentlmen Kosova pozvao prvu damu SAD da poseti „najproameričku naciju na svetu“

Prindon Sadriu Džil Bajden
FOTO: Prindon Sadriu/X

Osim lidera iz celog sveta, u Njujorku su ove nedelje, gde se održava zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, boravile i prve dame, odnosno partneri predsednika i predsednica. Među njima je i suprug Vjose Osmani.

Prindon Sadriu, inače zamenik šefa misije u kosovskoj ambasadi u Skoplju, sastao se u Njujorku sa suprugom američkog predsednika, Džil Bajden.

„Velika mi je čast upoznati prvu damu Sjedinjenih Američkih Država. Obećavajući razgovori o saradnji i zajedničkim ciljevima. Uputio sam joj poziv da poseti najproameričku naciju na svetu“, naveo je Sadriu u objavi na mreži X.

On je ujedno, kao jedini „prvi gospodin“ pozirao u društvu desetina prvih dama sveta.

„Počastvovan sam time što sam upoznao mnoge izvanredne prve dame na marginama ovogodišnje Generalne Sednice Ujedinjenih Nacija u Njujorku! Njihova posvećenost globalnim pitanjima je zaista inspirativna. Zajedno možemo stvoriti pozitivne promene i izgraditi bolju budućnost za sve“, naveo je na istoj društvenoj mreži.

Pročitajte još:

Osmani dobila „snažne garancije“ od Bajdena za kontinuiranu podršku KosovuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.