Prvi ambasador Crne Gore u Prištini: "Radićemo na produbljivanju saradnje između dve države"

Ferhat Dinoša prvi je ambasador Crne Gore na Kosovu. On je danas, u Prištini, predao akreditiv predsedniku Kosova, Hašimu Tačiju, poručivši da će raditi na "produbljivanju saradnje između dve države". Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao da je Crna Gora "donela pravednu odluku kada je priznala Kosovo". 

"Odnosi sa Crnom Gorom su izvanredni susedski odnosi," naveo je on, dodajući: 

"Nasuprot pritiscima koje je imala, Crna Gora nastavlja da podržava Kosovo u svim međunarodnim organizacijama i forumima. Zahvalni smo im na tome."

Sa druge strane, Dinoša je kazao da će "promovisati mir, stabilnost, saradnju, dobro susedstvo i integracije u NATO i u EU za ceo region". 

Ferhat Dinoša nekadašnji je ministar za ljudska i manjinska pitanja Crne Gore, a pre stupanja na mesto ambasadora u Prištini, bio je ambasador u Albaniji, u Tirani. Crna Gora je nezavinost Kosova priznala oktobra 2008. godine, svega nekoliko meseci nakog što ga je ono unilateralno proglasilo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.