Prve bebe rođene u 2023. godini u Beogradu i Prištini su devojčice

Beba
FOTO: Preuzeto sa Koha

Nakon ponoći ušli smo u novu – 2023. godinu. Takođe, odmah nakon ponoći rođene su i prve bebe u Beogradu i Prištini – u pitanju su devojčice.

Prva beba rođena u Beogradu u novoj 2023. godini je teška 3.550 grama i duga 53 centimetara.

Devojčica je rođena minut posle ponoći u Narodnom frontu, javio je Tanjug.

Odmah nakon ponoći rođena su i dva dečaka u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj i u Kliničko-bolničkom centru „Doktor Dragiša Mišović“.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da su u 2022. godini u porodilištu „Dr Dragiša Mišović“ rođene 4.273 bebe.

 

Roditelji prvih beba, kao novogodišnji poklon, od grada Beograda dobiće 300.000 dinara.

U Nišu prva beba 2023. godine rođena je 25 minuta posle ponoći, devojčica teška 3.670 grama i visoka 53 centimetra, prenosi RTS.

Na Kosovu je prva beba rođena takođe odmah nakon ponoći i u pitanju je devojčica.

Doktor Ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, Naser Rafuna, kazao je za prištinske medije da je majka iz Glogovca te da su i ona i beba dobrog zdravlja.

Rafuna je izneo podatak da je u ovoj klinici tokom 2022. godine obavljeno 8.808 porođaja, a da je ovo 8.809.

Kosovski premijer i ministar zdravlja, posetili su nakon ponoći prvu bebu i majku.

„Četiri minuta posle ponoći rođena je Dua Rustemi (Rrustemi), prva beba na Ginekološkoj klinici u 2023. Zajedno sa majkom Eljonom (Elona), oni su zdravi i dobro. Takođe smo čestitali ocu i zahvalili se lekarima i medicinskim sestrama…“, poručio je Kurti u objavi na Fejsbuku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.