Opština Čukarica i Stari Grad: Novogodišnji paketići za mališane na Kosovu i Metohiji

Gradska opština Čukarica pripremila je 300 paketića za decu opštine Parteš. Zvaničnici ovih opština posetili su lokalnu školu i paketićima obradovali đake. Pripremu paketića za decu u opštini Parteš je podržala i Gradska opština Stari grad – saopšteno je iz opštine Čukarica.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović su zajedno sa predsednikom opštine Parteš Draganom Petkovićem posetili Osnovnu školu „Dositej Obradović“, koja je ove godine obeležila 100 godina postojanja, i novogodišnjim paketićima obradovali decu iz Parteša.

„Želeli smo da pokažemo našim mališanima da nisu zaboravljeni i da mogu uvek da računaju na nas. I ove godine uspeli smo da obradujemo naše najmlađe sugrađane i ulepšamo im predstojeće praznike. Briga prema našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji ne sme da izostane, a posebno kada su u pitanju deca koja su stub postojanja i opstanka na ovim prostorima“, istakao je Nikola Aritonović.

„Ove godine 800 paketića je otišlo u ruke mališana iz Kosovske Mitrovice“ – stoji takođe u saopštenju iz opštine Čukarica, bez preciziranja kada su paketići i podeljeni.

Podseća se i da su gradska opština Čukarica i Kosovska Mitrovica februara 2020. godine potpisale protokol o saradnji u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, infrastrukture i drugim oblastima.

Kontakt plus radioPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.