Protokol o saradnji između prištinskog i beogradskog narodnog pozorišta

Upravnici narodnih pozorišta u Beogradu i Prištini, sa sedištem u Gračanici, Dejan Savić i Predrag Radonjić, potpisali su juče Protokol o dugoročnoj saradnji. Protokolom je predviđeno da dva teatra u okviru svojih mogućnosti obezbede recipročna gostovanja, da pokušaju da učestvuju u zajedničkim produkcijama predstava, razmeni autora, umetnika i drugih stručnjaka, kao i u svim drugim oblicima saradnje u pozorištu koji su od interesa za obe kuće, saopštilo je beogradsko narodno pozorište.

Savić je obećao da će Narodno pozorište u Beogradu svojim kolegama sa KiM-a ponuditi tehničku, logističku, umetničku pomoć koja im je potrebna.

"Od njih očekujemo dobre naslove s kojima će se predstaviti našoj publici u Beogradu. Njihova gostovanja uvek su izazivala ogromno interesovanje ovdašnje publike, a podsećam da je prošle godine na predstavi 'Hotel Kosovo' bio prisutan i, u tom trenutku, najbolji teniser sveta Novak Đoković, sa porodicom," rekao je.

Radonjić je, sa druge strane, istakao da je veoma zadovoljan što je teatar, na čijem se čelu nalazi od sredine jula ove godine, potpisao jedan ovakav sporazum sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

"Imamo, čini mi se, prilično veliki broj solidnih predstava kojima želimo da beogradskoj publici predstavimo rad našeg pozorišta. Naredna godina je, i inače, po planovima i programima projektovana u tom smeru da naš rad predstavimo malo šire od Kosova i Metohije. Takođe se nadam da ćemo i mi biti u prilici da ugostimo Narodno pozorište ne samo u Gračanici, nego i u svim drugim mestima na Kosovu gde za tim ima potrebe i želje," rekao je Radonjić.

Narodno pozorište u Prištini od ove sezone kreće sa redovnim izvođenjom repertoara na Severu KiM-a. O tome opširnije u vesti – Narodno pozorište Prištine ponovo u Zvečanu: Kad snažna tema poveže umetnike i vrati na Sever

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.