Protest građana na Morini zbog nove mere kosovske vlade – buster doze

Protest-Morina
FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Jedan broj građana protestuje na Morini, na graničnom prelazu Kosova i Albanije.

Situacija je napeta zbog strožih anti-kovid mera koje Kosovo odnedavno primenjuje na granicama.

Građani zahtevaju ukidanje restriktivnih mera jer su sada potrebne tri doze vakcine protiv kovida-19 za ulazak na Kosovo, odnosno dve doze i negativan PCR test.

Na snimku koji je ABC dostavio, na granici se vidi pojačano prisustvo policijskih snaga koje pokušavaju da pregovaraju sa građanima koji su blokirali put.

„Prvi put sa jednom vakcinom, drugi put sa dve, treći put sa tri. Dok se treća vakcina daje nakon šest meseci. Postoji rok od 6 meseci“, kaže revoltirani građanin.

Nakon što je Kosovo najavilo nove mere protiv kovida bilo je mnogo reakcija od strane građana, ali i susednih zemalja poput Severne Makedonije, koje su zahtevale vraćanje mera predostrožnosti.

KoSSev: Kosovsko Ministarstvo zdravlja, upravo zbog mnogobrojnih pritužbi na novu meru kosovske vlade za ulazak, odnosno uvođenja obavezne buster doze ili dve doze sa negativnim PCR testom, danas će tu stavku preispitati.

Povezane vesti:

Pritužbe na novu meru kosovske vlade za ulazak na Kosovo – buster doza

Građani na Merdaru: U Nemačkoj sa dve, nigde u Evropi ne traže tri doze vakcine, samo na Kosovu

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.