Neutralisana eksplozivna naprava pronađena u centru Zvečana

Zvečan neeksplodirana naprava
Foto: KoSSev

Vest je ažurirana

18:47- Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD) u 18 časova uspešno je neutralisao napravu

Eksplozivna naprava je uništena u 18 časova. Naknadnim pregledom na terenu utvrđeno je da nema drugih sumnjivih eksplozivnih naprava, te da je bezbedno, potvrdili su za KoSSev iz Kosovske policije.

17:27- Pronađena neeksplodirana eksplozivna naprava u centru Zvečana, stigao je EOD tim

Danas popodne pronađena je neeksplodirana eksplozivna naprava u centru Zvečana, u neposrednoj blizini tzv. (nedovršene) Svinjaračke zgrade. Mesto je policija obezbedila, a upravo je stigao i EOD tim američkog kontingenta KFOR-a.

Prema zvaničnoj potvrdi iz policije, u pitanju je neeksplodirana naprava nalik ručnoj bombi crne boje, nepoznate marke i nepoznatog proizvođaca. Ona je pronađena u obližnjem žbunju, a policiju je prethodno telefonom obavestio jedan od građana, kazao je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region sever, poručnik Branislav Radović.

Policija je mesto prethodno obezbedilla a u 17 časova stigao je i EOD tim, specijalizovane jedinice za uklanjanje i uništavanje eksplozivnih naprava. Na licu mesta su dva pripadnika američkog KFOR-a zajedno sa prevodiocem, te se uskoro očekuje deaktivacija eksplozivne naprave uz obezbeđivanje bezbednosti za stanare u neposrednoj blizini.

U neposrednoj blizini nalazi se još jedna stambena zgrada, naseljena, uz kuće, a baš u ovom delu deca se redovno igraju.

Nedavno je iz nedovršene zgrade izbačen šut i ostali lom, i ona se sada uređuje.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.