Promocija tri knjige prof. dr Mitre Reljić večeras u Gračanici

FOTO: mitropolija.com

Promocija tri knjige prof. dr Mitre Reljić, održaće se večeras u Domu kulture „Gračanica“ sa početkom od 20.00 časova.

U pitanju su dela „O pojmu i reči u jeziku književnih stvaralaca“, „Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji“ i „Srpska groblja na Kosovu i Metohiji: uništena spomenička i jezička baština“.

Pored autorke, na promociji će učestvovati i novinar Živojin Rakočević, kao i prof. dr Isidora Komadina, najavljuju iz gračaničkog Doma kulture.

„Mitra Reljić je član Slavističkog društva Srbije. Objavila je veliki broj studija i članaka o stradanju srpskog stanovništva i srpskog jezika na Kosovu i Metohiji o čemu svedoče i ove tri knjige. Među retkim je lingvistima koji naučno i argumentovano svedoče o srpskom jeziku prikupljajući građu velikim delom na višestruko zahtevnim terenskim istraživanjima“, navode organizatori.

Mitra Reljić je rođena 1952. godine u Vrapcu, opština Medveđa. Poznati je slavista, lingvista i univerzitetski profesor. Živela je u Sarajevu, gde je završila osnovnu školu, gimnaziju i Filozofski fakultet. Nakon završenih osnovnih studija, ruski jezik i književnost, šesnaest godina je radila u sarajevskom Vazduhoplovnom vojnom školskom centru. Radila je u Prištini na Filološkom fakultetu, a sada Filozofskom u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za ruski jezik. Mitra Reljić je autorka preko dvesta tekstova, zapisa, eseja, putopisa, priča i reportaža objavljenih u književnim časopisima i publikacijama, navodi se o autorki.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.