Promocija knjige „Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ večeras u Gračanici

„Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ naziv je knjige koja će biti predstavljena u okviru Vidovdanskih svečanosti u Domu kulture „Gračanica“ večeras u 20 časova. Autor ovog književnog dela je prof. dr Stojan Sekulić, sinovac Tomislava Sekulića.

Na večerašnjoj promociji će pored autora govoriti Miloš Đorđević i Ratko Popović.

Nova knjiga deo je Sekulićeve „Gračaničke triologije“, pored knjiga „Gračanica“ objavljene 2015. godine i „Gračanički srez“, objavljene 2019. godine.

Knjiga „Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ ima četiri dela.

Prvi deo je „Kosovska hronika Tomislava Sekulića“, predgovor koji je napisao autor ove knjige i obuhvata životopis njegovog strica, Tomislava Sekulića. Drugi deo je treće izdanje knjige „Seobe kao sudbina“ Tomislava Sekulića.

Treći deo su originalni rukopisi, dokumenta i intervjui. U ovom delu je uključeno i poglavlje „Pod lupom novinara“, gde o Tomislavu Sekuliću pišu petorica istaknutih novinara srpskih glasila sa Kosova, koji su pratili njegov politički rad i delovanje.

U ovom delu su uključeni i svi intervjui i diskusije koji su objavljeni.

Četvrti deo su fotografije i dokumenta, koji do sada nisu objavljeni.

„Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ prethodno je 9. maja predstavljena i beogradskoj publici u kripti crkve Svetog Marka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.