Projekcija filma „Vučje bobice“ večeras u Gračanici

Projekcija filma „Vučje bobice“ reditelja Sretena Jovanovića, u organizaciji NVO „Gračanička omladinska inicijativa“, biće prikazana večeras u 18.000 u Domu kulture „Gračanica“. Ulaz je slobodan.

Uloge u ovom savremenom dečijem ostvarenju igraju Tijana Čurović, Rastko Janković, Nada Blam, Vesna Stanojević, Rade Marijanović i Duško Radović.

Aktuelna filmska priča odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju.

Anđa, koja boluje od astme, i njen brat Aleksa pokušavaju da pronađu svoj put do sreće i odlučuju se za beg na selo, kada sve postaje jedna avantura, puna neizvesnosti i neočekivanih obrta.

Nastala po ideji Jelene Miljuš, a na osnovu scenarija Tode Nikoletića, porodična filmska priča „Vučje bobice“ jednako pred ekranom intrigira i roditelje i decu, ukazujući na ljubav kao osnovu opstanka zajednice. Učestale rasprave roditelja, svakodnevne priče o njihovom rastavljanju, neopravdano dečije osećanje krivice samo su neke od situacija koje istinska ljubav brata i sestre uspeva da nadjača. A ko ih, u za porodicu teškim momentima može najbolje razumeti nego njihove bake i deke, navode organizatori projekcije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.