Profesor Hasani moli Kurtija: Ne kandidujte Bahtirija u Mitrovici, sramota…

Izvor: RTK, Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; noćašnje izdanje)

Bivši predsednik Ustavnog suda Enver Hasani zatražio je od lidera Pokreta Samoopredeljenje – Aljbina Kurtija, da ne kandiduje za gradonačelnika Mitrovice sadašnjeg gradonačelnika Agima Bahtirija.

Hasani je rekao da je prava sramota da se Bahtiri ponovo kandiduje. Hasani je rekao da to moli pošto je glasač u Mitrovici.

Kazao je da su Bahtiri i intelektualni nivo kojim upravlja Mitrovicom ispod proseka građana koje on predstavlja.

„Aljbin nam je ovaj put dužan, nemojte birati tip Agima Bahtirija jer je zaista sramota, govorim kao Mitrovičanin, govorim jer sam glasač … jer su nivo upravljanja Mitrovicom i intelektualni nivo – ispod proseka građana koje on predstavlja.

Hasaniju je predočeno da je Bahtiri već dva puta pobedio na izborima u Mitrovici, ali je on intervenisao rekavši da bi upravo zbog toga Kurti trebalo da učini poštovanje – da Mitrovicu predvodi neko drugi.

„Ali Bahtiri dva puta pobeđuje na izborima?“

„To što on dobija glasanje ne znači … upravo iz ovog (razloga) kažem da Aljbin, zbog moći koju ima, oda poštovanje Mitrovici postavljanjem nekoga ko predstavlja prosek intelektualaca i poštenih ljudi u Mitrovici“, dodao je Hasani.

Prof. Hasani: Predloženi mirovni sporazum Albina Kurtija primitivan

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.