Produžen sudski pritvor Oliveru Ivanoviću

Pritvor Oliveru Ivanoviću danas je produžen  za dodatnih 60 dana.
 
U saopštenju koje je tim povodom izdao EULEX se kaže da je pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici uvažio zahtev Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) i odredio produženje pritvora Oliveru Ivanoviću za dva meseca.
 
"Pretpretresni sudija je utvrdio da i dalje postoji rizik od bekstva, kao i rizik da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke ukoliko bi bio pušten i da u ovom trenutku ne postoje manje ozbiljne mere koje bi mogle da budu izrečene", stoji u saopštenju.
 
Sudski pritvor je prvobitno odredio Osnovni sud u Mitrovici, nakon hapšenja Ivanovića 27. januara, 2014. On je osumnjičen za ratne zločine i teško ubistvo.
 
U prvim reakcijama na ovu odluku, brat Olivera Ivanovića, Miroslav, za naš portal preneo je utiske prodice "I mi smo tek obavešteni. Ne mogu tačno reći baš u ovom trenutku kako se osećam. Osećamo i jedno veliko razočaranje kao porodica. Ono što znam jeste da garancije koje je Vlada Srbije dala za mog brata se nisu uvažile, kao ni svi ostali razumni argumenti i napori koji su uloženi da bi se moj brat, kao visoko savestan čovek, mogao i trebao braniti sa slobode".
 
Neposredno pre objavljivanja ove odluke, KoSSev je razgovarao sa bratom Olivera Ivanovića, inače sudijom, o proteklim danima pritvora, sudskim odlukama i naporima koji se čine da se Oliver Ivanović pusti iz pritvorske jedinice. Uskoro opširnije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.