EULEX: Saopštenje u vezi sa predmetom ratnih zločina

Kancelarija EULEX-a je objavila saopštenje za javnost pozivajući moguće svedoke događaja tokom rata 1999. od 29. marta  iz Prizrena. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Kancelarija Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) poziva sva lica koja su bila svedoci sledećih događaja da joj se obrate sa informacijama:

Dana 29. marta 1999.  godine, oko 09:15 ujutro , paravojne snage su zaustavile kolonu izbeglica u ulici "11. marta",  Lamela B/2, u naselju Ortakol, u Prizrenu.

Dve osobe se sumnjiče da su uzeli dvojicu dečaka sa traktora na kojem su se nalazili sa svojim porodicama, pretukli ih kundakom automatskog oružja sve dok dečaci nisu izgubili svest. Zatim su ih odvukli u obližnju fabriku za proizvodnju hrane 'Voćar' i usmrtili ih vatrenim oružjem.

Mole se sva lica koja imaju bilo kakve informacije o identitetu dvojice dečaka, njihovih porodica ili lica koja su bila svedoci tih događaja da kontaktiraju Kancelariju Specijalnog Tužilaštva."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.