Produžen rok za zamenu vozačkih dozvola


Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

27. marta počeo je treći rok za zamenu srpskih vozačkih dozvola za kosovske. Građani koji poseduju vozačke dozvole izdate od strane policijskih uprava koje su izmeštene u Srbiji, moći će do 31. decembra tekuće godine da izvrše zamenu ovog dokumenta.

Direktorka kancelarije za registraciju automobila, Sebahate Maharremi ističe da su ovom odlukom obuhvaćene samo srpske vozačke dozvole izdate do 30.10.2011.

Građani mogu izvršiti zamenu dokumenata u svojoj opštini u kancelarijama ministarstva unutrašnjih poslova.

U Agenciji za civilne registre, navode da zbog potreba stanovnistva u opštini Gračanica, razmatraju mogućnost za otvaranje kancelarije u Gračanici ili Lapljem selu gde će građani moći da izvrše zamenu vozačkih dozvola.

Prilikom zamene dokumenta neophodno je dostaviti: vozačku dozvolu, fotokopiju kosovske lične karte, za profesionalne kategorije i lica koja imaju preko 65 godina lekarsko uverenje. Za vozače koji prvi put vade vozačku dozvolu, potrebno je dostaviti i potvrdu iz auto škola o položenom vozačkom ispitu.

Svi oni kojima je oduzeta srpska vozačka dozvola imaju pravo na povraćaj iste, ali više neće moći da je koriste na teritoriji Kosova.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.