Prizren: Tri godine zatvora i hiljadu evra kazne zbog krađe zaštitne ograde na autoputu

Autoput "Ibrahim Rugova"
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Opšte krivično odeljenje Osnovnog suda u Prizrenu, izreklo je osuđujuću presudu  optuženom sa inicijalima F.V. iz sela Žur, u opštini Prizren, za krivično delo „teška krađa“.

„Optuženog sa inicijalima F.V. za krivično delo kao u dispozitivu ove optužnice, sud je proglasio krivim i kaznio kaznom zatvora u trajanju od 3 godine, u koju će mu se računati i vreme do sada provedeno u pritvoru ali i ono koje će se još provesti u pritvoru do pravosnažnosti ove presude.

Sud je pored glavne kazne izrekao i dopunsku i to oduzimanje – jednog šrafcigera, kao i saobraćajnu dozvolu za vozilo marke „Mercedes – Benz“ i ključ vozila, kao i novčanu kaznu od 1.000 evra“, navodi se u saopštenju.

„Dana 17.07.2019, oko 03:55 minuta, na auto-putu Ibrahim Rugova, u južnom delu, u blizini sela Vlašnje (Vlashnje), u opštini Prizren, optuženi, sa ciljem sticanja imovinske koristi za sebe, a na štetu javne svojine koju održava firma Famis – CO iz Suve Reke, je iskoristio pogodan trenutak i u ranim jutarnjim satima, kada ga niko ne vidi, postavio oznaku trougla ukazujući na to da je navodno vozilo u kvaru. Isti je uz primenu fizičke sile i to jednim šrafcigerom uspeo da izvuče, odnosno uzme oko 149 bočnih delova (zaštitne ograde), koje je potom utovario u svoje kombi vozilo marke „Mercedes – Benz“. Uhvaćen je na delu od strane policije, a oštećenom je pričinio veliku materijalnu štetu“, zaključuje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.