Privremeni organ: Raspisuje se konkurs za dodelu 94 stana u Kosovskoj Mitrovici

Foto: KoSSev

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica raspisaće konkurs za dodelu 94 stambenih jedinica mladim bračnim parovima sledećeg ponedeljka, saopštio je danas predsednik PO, Aleksandar Spirić.

Pozvao je bračne parove koji su u braku ne duže od 10 godina i imaju više dece ili su socijalno ugroženi da predaju svu potrebnu dokumentaciju i jave se na konkurs.

„To je jasan pokazatelj da je država Srbija opredeljena da pomogne svakoj porodici, a to se ogleda kroz sve ono što smo radili i prethodnih godina kada je u pitanju zbrinjavanje i opstanak ovdašnjeg stanovništva“, rekao je Spirić dodajući da je cilj ove akcije dalje poboljšanje života ljudi na KiM.

Pored konkursa za stanove, Spirić je najavio i treću fazu angažovanja mladih pripravnika u okviru lokalnog akcionog plana za zapošljavanje mladih u okviru kog će u narednom periodu kroz javne radove biti angažovano 20 mladih ljudi.

„Ugovori će biti potpisani do kraja nedelje, a oni će biti angažovani u javnim preduzećima Opštine Kosovska Mitrovica“.

Takođe, sve osobe koje imaju do 30 godina, a nemaju ni jedan dan radnog staža, pozvao je da se jave Nacionalnoj službi za zapošljavanje koja u okviru nacionalnog programa „Moja prva plata“ nudi mogućnosti za devetomesečno angažovanje najboljih kandidata.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.