Privremeni organ opštine KM dodelio 17 računara mitrovičkoj Gimnaziji

Dodela računarske opreme Gimnaziji
Foto: KoSSev

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica dodelio je danas 17 računara Gimnaziji u ovom gradu. Kompjuterska oprema je namenjena đacima koji pohađaju IT smer.

Računarsku opremu je direktorici škole uručio predsednik Privremenog organa ove opštine, Aleksandar Spirić.

Izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je institucija koju predstavlja, zajedno sa Kancelarijom za KiM, bila u mogućnosti da podrži obrazovne institucije na Kosovu.

„17 desktop računara su jasan pokazatelj da ulažemo u mladost i budućnost, i da ovim stvaramo bolje uslove za školovanje ovdašnje dece“, rekao je Spirić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kazao je nakon dodele donacija da je u prethodnom periodu svim školama koje se nalaze u zgradi Tehničke škole, a gde je smeštena i mitrovička gimnazija, omogućena i adaptirana nova Internet konekcija.

Računare je u ime škole preuzela direktorica Gimnazije Ivana Milenković Jezdimirović, koja se ujedno zahvalila opštini na pomoći, poručivši da će donacija mnogo značiti, a posebno učenicima IT smera.

Ona je dalje kazala da je sve veća zainteresovanost za IT smer.

„Ovime su stvoreni uslovi da svaki učenik ima svoj računar na kojem će raditi, što će im umnogome olakšati u budućnosti da upišu željene fakultete“, rekla je Milenković Jezdimirović.

Spirić se danas zahvalio predsedniku Srbije na pomoći za stvaranje boljih uslova za život građana u Kosovskoj Mitrovici, te ujedno najavio izgradnju nove školske zgrade.

„Želim da najavim za narednu godinu, početak nove zgrade za južne škole u Kosovskoj Mitrovici“, kazao je Spirić.

Reč je o projektu u koji će, pored lokalne samouprave biti uključeno i Ministarstvo prosvete, kazao je predsednik Privremenog organa, bez iznošenja drugih detalja.

„Ujedinjenim snagama svi zajedno težićemo ka boljim stvarima“, zaključio je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.