Privedeno dvoje službenika Centra za c. registraciju u Obiliću: Omogućili jednom licu još dva lažna identiteta

Kosovska policija / police
FOTO: KoSSev

Kosovska policija privela je danas dvoje službenika Centra za civilnu registraciju u Obliću, osumnjičenih za „falsifikovanje službenih isprava“ i „zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja“.

Kako preciziraju iz KP, falsifikovanjem službenih dokumenata, osumnjičeni službenici I.M. i A.G, omogućili su da se lice F.A. opskrbi sa još dva lažna identiteta i to pod inicijalima A.G. i A.R.

Istom su navodno izdali izvod iz matične knjige rođenih i ličnu kartu.

„Oni su uhapšeni kao rezultat zloupotrebe ovlašćenja (prekoračivanje njihovih nadležnosti), omogućavanjem licu F.A. da bude opremljen službenim dokumentima Republike Kosovo kao lažni identitet u dva slučaja i u imenima kao što su A.G i A.R., bez ispunjavanja potrebnih kriterijuma“, saopštili su iz Kosovske policije.

Uhapšenim službenicima Centra za civilnu registraciju je danas nakon obavljenog razgovora određena mera zadržavanja do 48 sati radi daljeg sudskog postupka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.