Priveden zbog krijumčarenja migranata

Migranti
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je danas jednu osobu zbog krijumčarenja migranata u Vrbnici, nedaleko od istoimenog prelaza sa Albanijom.

Kako je saopšteno iz policije, hapšenje je izvršila jedinica regionalne direkcije granične policije „Zapad“ u Đakovici, u sklopu Operativnog plana „Neregularne migracije“.

Policijski službenici su danas oko 14:10, tokom patroliranja, zaustavili vozilo lokalnih registarskih oznaka.

Policija je prilikom kontrole vozila primetila da se u njemu, pored jedne osobe sa Kosova, nalazi više ljudi – 5 punoletnih i 4 maloletne osobe, za koje se ispostavilo da su strani državljani, odnosno migranti, navode iz KP.

Pokrenut je predmet protiv osumnjičenog R.F. (1987) za „krijumčarenje migranata“, koji je zadržan 48 sati po nalogu tužioca, radi daljeg vođenja postupka.

O slučaju su obaveštene sve relevantne jedinice, uključujući jedinicu za migracije i strance, čiji su službenici došli na lice mesta radi daljeg sprovođenja i obrade slučaja i postupanja sa strancima.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.