Grabovački krš: Privedeni muškarac je iz Žabara, pušten ali se istraga nastavlja

Vest je ažurirana

17.09 – U međuvremenu, Kosovska policija oglasila se sa novim navodima, preciziravši da je priveden muškarac sa inicijalima K.P. (1980) u selu Žabare.

Iz policije takođe dodaju da, prilikom pretresa njegove kuće, nije pronađeno nikakvo oružje.

K.P. je, na osnovu naloga tužioca, pušten u normalnu proceduru, dok se slučaj istražuje, naveli su iz Kosovske policije.

15:57 – Priveden muškarac sa videa kod Grabovačkog krša koji je skinuo, pocepao trobojke i psovao Srbiju, tereti se za nelegalno posedovanje oružja i izazivanje razdora i netrpeljivosti

Muškarac albanske nacionalnosti, koji je na Grabovačkom kršu juče skinuo i pocepao dve srpske zastave uz psovke na račun Srbije – upravo je priveden i sproveden u stanicu na Severu, potvrđeno je za KoSSev u policiji.

Još od petka traje neizmenično postavljanje srpske, odnosno albanske zastave na uzvišenju iznad sela Grabovac.

Prvo su u petak na ovom brdu meštani primetili albansku zastavu, u neposrednoj blizini mesta gde je istovremeno prekrečen iscrtani krst.

Tokom istog dana, kako su nam tada javili meštani ovog sela, još uvek nepoznata lica su istu i uklonila, da bi se već sledećeg dana na istom mestu pojavile dve srpske zastave, istovremeno snimljen je i video podizanja zastava na jarbolu.

Tako je bilo sve do juče kada su, kako su nam prvobitno javili meštani, obe srpske zastave skinute.

Međutim, ovog puta skidanje dve srpske trobojke zabeleženo je u videu, koji je juče objavio portal Veriu.info.

U njemu se vidi muškarac albanske nacionalnosti, koji se predstavio da je iz sela Boljetin, a koji skida trobojke, cepa ih, ljutito psuje Srbiju i kačenje ovih zastava naziva provokacijom Srba.

Takođe, na samom kraju ovog kratkog klipa, može se videti predmet nalik kundaku od puške.

Povodom ovog videa koji se juče pojavio na pomenutom portalu, naša redakcija se obratila Kosovskoj policiji za više informacija.

Kako nam je upravo potvrđeno, ovaj muškarac je i priveden i sproveden u policijsku stanicu u severnom delu Mitrovice.

Iako policija kod njega, nakon obavljenog pretresa njegove kuće, nije pronašla oružje koje se naziralo na klipu, prema prvim informacijama, već ga terete za dva krivična dela – „nelegalno posedovanje oružja“ i „izazivanje razdora i netrpeljivosti“.

Uhapšeni prilikom pretresa njegove kuće, naznačili su u policiji, nije bio u njoj, već su ga službenici, u potrazi za njim, pronašli na drugoj lokaciji.

Grabovački krš je visinska tačka iznad istoimenog sela, nastanjenog Srbima, na Severu. U obliku je uzvišenja koje čine veliki kameni blokovi prirodno naslonjeni jedan na drugi. Iznad, odnosno iza krša je susedno selo Boljetin, koje nastanjuju Albanci.

Na videu Albanac skida trobojke sa Grabovačkog krša, naziva provokacijom i psuje Srbiju

Nakon uklanjanja albanske zastave, na brdu iznad Grabovca postavljene dve srpske

Uklonjena albanska zastava sa brda iznad sela Grabovac

Albanska zastava postavljena na brdu iznad GrabovcaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.