Albanska zastava postavljena na brdu iznad Grabovca

FOTO: KoSSev

19.07 – Kako su nam u međuvremenu javili meštani ovog sela, albanska zastava sa ovog brda je tokom dana uklonjena. Meštani ne znaju ko ju je i kada sklonio.

Na kršu iznad sela Grabovac gde se veliki kameni blokovi naslanjaju jedan na drugi, postavljena je albanska zastava.

Meštani ovog sela u opštini Zvečan kazali su za naš portal da je zastava na kršu najverovatnije postavljena danas, odnosno pre par sati.

Zastava se nalazi na brdu, odmah pored kamena koji je okrečen u belu boju.

Prema navodima meštana tu je bio nacrtan krst koji je naknadno prefarban.

Na Fejsbuk stranici Jepi ze, pojavio se i snimak postavljanja ove zastave.

Zastava Albanije postavljena je svega nekoliko dana nakon što su zastave ove zemlje i kosovske, koje se već godinama vijore u naselju Bošnjačka mahala, zamenjene novim.

Već dan kasnije zamenjene su stare i postavljene nove srpske zastave širom Severa Kosova koje su osim u naseljenim mestima, istaknute i duž magistralnih puteva ka centralnoj Srbiji.

„Naš narod okačio je deset puta više srpskih zastava, da se vide gde žive i kako žive“, kazao je prekjuče srpski predsednik, uz optužbe na račun Prištine da planira nove provokacije, slanje policajaca da „maltretiraju i hapse“, ali i kače kosovske zastave.

Pitanje zastava na Severu Kosova zapravo je ponovo aktuelizovano odmah nakon lokalnih izbora na kojima su, usled bojkota Srba, pobedu odneli predstavnici albanskih partija PDK i Samoopredeljenje.

Samo dan kasnije novoizabrani gradonačelnici Leposavića i Zubinog Potoka, saopštili su da će da skinu srpske zastave sa institucija i zamene ih kosovskim, kada zvanično budu preuzeli mandate, preneo je tada Klan Kosova.

Kosovske zastave su istaknute neposredno nakon lokalnih izbora i na pojedinim stanicama Kosovske policije.

Pročitajte još:

Stare kosovske i albanske zastave u Bošnjačkoj zamenjene novim

Danas su na srpskim institucijama zastave spuštene na pola koplja usled trodnevne žalosti koja je proglašena nakon tragedije koja se dogodila u školi u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika, kao i radnik obezbeđenja, a više osoba povređeno. Međutim, samo dan kasnije, odnosno kasno sinoć, desilo se još jedno masovno ubistvo, kada je U. B. (21), kako se sumnja, u okolini Mladenovca ubio osmoro ljudi i ranio 14.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.