Prištinsko pozorište sutra otvara sezonu obeležavanjem 72. godišnjice osnivanja

Dom kulture gračanica
FOTO: Fejsbuk profil/Dom kulture „Gračanica“

Narodno pozorište u Prištini povodom obeležavanja 72. godišnjice osnivanja i otvaranja nove – jesenje sezone, sutra organizuje niz aktivnosti u Domu kulture „Gračanica“.

Program svečanosti povodom proslavljanja 72. godine postojanja otpočeće sutra u 12 časova koferencijom za novinare i dodelom godišnjih nagrada.

Nakon toga, u 18 časova publika će imati priliku da pogleda dokumentarni film Uprkos svemu” Gorana Avramovića i Igora Vukovića o istorijatu Narodnog pozorišta u Prištini.

U večernjim satima, tačnije od 20 časova poštovaoci pozorišta će moći da u Domu kulture –  sedištu ovog pozorišta od 2014. godine prate predstavu Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Milana Karadžića.

Predstava se izvodi u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Nakon svečanog programa u pozorišnom klubu će biti organizovan koktel.

Iz Doma kulture u Gračanici pozivaju sve koji žele da prisustvuju obeležavanju dana prištinskog pozorišta da potvrde svoj dolazak danas do 16 časova.

Cena karte iznosi 250 dinara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.