Priština: Više ljudi uhapšeno u vezi sa ubistvom žene, jedan od njih suprug – „pokušao da sakrije teško k.delo“

FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

23.45 – Prištinski mediji su u međuvremenu izvestili da je uhapšena još jedna osoba za koju se sumnja da je povezana sa ubistvom, te da je navodno reč o pripadniku KBS-a.


21.34 – U, međuvremenu, oglasilo se i Osnovno tužilaštvo u Prištini, potvrdivši da su uhapšene dve osobe u vezi sa ubistvom žene.

U pitanju su muškarci sa inicijalima G.P, za kojeg se navodi da je „izvršilac“, kao i N.M. – suprug žrtve.

Ujedno je oduzeto i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u ovom slučaju, poručuju.

„Trenutno se sa osumnjičenima obavlja razgovor u policijskoj stanici, dok protiv njih tužilaštvo ne preduzme dalje pravne mere“, naveli su iz Osnvnog tužilaštva u Prištini.

U koordinaciji sa Kosovskom policijom, dodaju, tužilaštvo nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u vezi sa ovim slučajem.

Kosovska policija uhapsila je danas dve osobe u vezi sa ubistvom žene koje se dogodilo u sredu nedaleko od Prištine. Jedan od uhapšenih je suprug žrtve, potvrdila je kosovska ministarka pravde, rekavši da je on navodno „pokušao da sakrije teško krivično delo, navodeći da su bili meta pljačke“.

Kosovska policija je još 29. novembra oko 20.20 časova obaveštena o pucnjavi u Prištini.

Jedinice KP i medicinska ekipa su potom izašle na teren, gde su pronašle ženu L. M. bez znakova života u automobilu.

Policija je tada saopštila da se sumnja na ubistvo iz vatrenog oružja, kao i da je istraga u toku.

Mediji su istog dana izveštavali da je L. M. navodno ubijena tokom oružane pljačke, a da su njen suprug i deca uspeli da pobegnu iz automobila.

Dva dana kasnije, odnosno danas, policija je uhapsila dve osobe koje imaju status osumnjičenih lica.

U saopštenju policije nema detalja o tome za šta se konkretno optužuju.

Današnje hapšenje je udarna vest u prištinskim medijima koji, pozivajući se na svoje izvore, listom izveštavaju o tome da je jedan od uhapšenih N. M, zapravo suprug ubijene žene L. M.

Više medija takođe piše da je drugi uhapšeni za kojeg se sumnja da je izvršio ubistvo navodno priznao zločin i kazao da mu je suprug L. M. navodno platio kako bi izvršio ubistvo.

Prema medijskim navodima, suprug je takođe priznao da je naručio ubistvo, i navodno kazao policjii da je izvršiocu platio 15.000 evra pre, uz obećanje da će mu isto toliko dati nakon ubistva.

Mediji su takođe večeras izveštavali da je N. M, bio savetnik Bedžeta Pacolija, što je potom demantovao član ove stranke, Jetljir Ziberaj, ipak, priznajući da je ova osoba bila deo tima lidera opozicione AKR.

Da su danas uhapšene dve osobe, od kojih je jedna suprug ubijene žene, u međuvremenu je potvrdila i kosovska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu), navodeći da se sumnja da je on „pokušao da sakrije teško krivično delo, govoreći da su bili meta pljačke“.

„Intenzivnim radom, zalaganjem i saradnjom policije i tužilaštva uhapšene su dve osobe koje se sumnjiče za ubistvo žene u Prištini. Jedan od uhapšenih je suprug preminule L, koji je, kako se sumnja, pokušao da sakrije teško krivično delo govoreći da su bili meta pljačke“, navela je Hadžiju.

Poručila je i da ovaj zločin neće proći nekažnjeno, te da će se počinioci suočiti sa pravdom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.