Priština: Tri osobe preminule od posledica COVID-19, još tri u kritičnom stanju

FOTO: Univerzitetsko kliničko bolnički centar u Prištini
FOTO: Univerzitetsko kliničko bolnički centar u Prištini

Tri osobe preminule su u Prištini od sinoć usled posledica COVID-19, saopštio je univerzitetsko kliničko – bolnički centar u Prištini.

Sinoć je na Klinici za infektivne bolesti preminuo pacijent J.N. (1963). iz opštine Prizren, a danas je u ranim jutarnjim časovima umro pacijent R. B. (1942), takođe iz Prizrena koji je pored zaraze COVID -19 imao i prateće bolesti.

Jutros u 08:15 sati umro je D.N., rođen 1949. godine iz Suve Reke, koji je prethodno primljen na odeljenje intenzivne nege.

Zaključno sa današnjim danom, na infektivnoj klinici hospitalizovano je 97 pacijenata koji se leče od COVID-19. Na kiseoničnoj terapiji je njih 45, dok je na intenzivnoj nezi 5 pacijenata, od kojih je dvoje u teškom stanju, a troje u kritičnom.

Prethodno je sinoć kosovski institut za javno zdravlje saopštio da je za poslednja 24 sata registrovano još 62 nova slučaja inficiranja virusom korona, dok je broj izlečenih pacijenata 61, a 44 preminula, te je sada bilans žrtava 47.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.