Priština: Preminula trudnica od posledica kovida

Prištinski univerzitetski centar
FOTO: Gazeta Express

Među žrtvama kovida 19 na Kosovu koje su juče preminule je i trudnica rođena 1991. godine, potvrdila je direktorka odbora Univerzitetsko kliničko-bolničkog centra u Prištini, Agreta Gecaj – Gaši.

Ona je u izjavi za Info Magazin na Klan Kosova rekla da trudnica nije bila vakcinisana, prenosi Gazeta Express.

„Pre 2-3 dana u Ginekološkoj klinici bila je hospitalizovana 31 trudnica. Njih 10 na terapiji kiseonikom. Tokom protekle nedelje dve su primljene na odeljenje intenzivne nege. Jedna od njih je nažalost juče preminula“, kazala je Gecaj-Gaši.

Gaši je ujedno rekla da su na UKCK stvoreni novi kapaciteti za obolele od kovida.

„Najveći broj slučajeva koje smo imali u prošlom talasu bio je oko 1050. Danas imamo 1.259 slučajeva hospitalizovanih u UKCK i regionalnim bolnicama. Sve klinike UKCK su reorganizovane kako bi se smestili pacijenti koji treba da se leče od kovid-19“, kazala je.

Na Kosovu je broj novoinficiranih već danima iznad hiljadu. U poslednjim danima raste i broj preminulih. Prema poslednjem preseku – na Kosovu je preminulo 26 osoba, a dan pre toga – 20.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.