Priština: Preduzetnice na OEBS-ovom multietničkom privrednom sajmu

U Prištini se danas i sutra održava privredni sajam preduzetnica, kako je saopšteno iz OEBS-a, južno i severno od reke Ibar. Sajam će otvoriti šef ove misije, ambasador Jan Bratu i predstavnik austrijskog predsedavanja OEBS-om za 2017, ambasador Gernot Fandler. 

Svoje proizvode izlaže i prodaje oko 30 preduzetnica iz zajednica kosovskih Albanaca i kosovskih Srba koje vode male, uglavnom zanatske firme u svojim selima, a na nekoliko štandova gosti će biti i međunarodne organizacije i kompanije za zapošljavanje u privatnom sektoru, saopšteno je iz OEBS-a.

Sajam će preduzetnicama, dodaju, pružiti mogućnost za umrežavanje i biće mesto susreta za mlade ljude i potencijalne poslodavce. Istovremeno će doprineti povećanju međuetničke saradnje i dijaloga, navode iz ove misije.

Sajamski šatori biće otvoreni od 10.00 do 16.00, a druge aktivnosti, uključujući izložbu fotografija i javnu raspravu, nastaviće se do 19.30.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.