Priština: Podignuta još jedna optužnica za ratni zločin, sada protiv pripadnika nekadašnjeg DB-a

Specijalno tužilaštvo Kosova
FOTO: Preuzeto sa Koha

Kosovsko specijalno tužilaštvo ponovo je danas podiglo optužnicu za ratni zločin, ovog puta protiv pripadnika nekadašnje srpske Državne bezbednosti. On se tereti da je navodno ovo krivično delo počinio u Prištini u aprilu 1998. godine.

Reč je o muškarcu sa inicijalima S.F. Tužilaštvo ne precizira njegovu nacionalnost.

On je, tvrde, zajedno sa još dvojicom kolega i pripadnicima srpske policije 10. aprila 1998. godine kod prištinskog aerodroma, zaustavio automobil u kom su se nalazili lekar H.Š, kao i još dva lica H.S. i Š.H.

Tvrde da je S.F. uz dvojicu svojih kolega iz Državne bezbednosti, nakon legitimisanja putnika, tada iz automobila izvukao lekara H.Š.

„Istog su njih trojica uveli u automobil kojim je upravljao S.F. i odveden je u zgradu Državne bezbednosti u Prištini. Tu je bio podvrgnut batinjanju i mučenju, a od tog dana se o njegovoj sudbini ne zna ništa“, naveli su iz Tužilaštva.

Dodaju da ostala dvojica pripadnika Državne bezbednosti, pravosudnim organima u Prištini još uvek nisu poznata.

S.F. protiv kog je dana podignuta optužnica, tereti se da je u saizvršilaštvu navodno izvršio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Za isto krivično delo, odnosno navodno seksualno zlostavljanje tokom rata na Kosovu, kosovsko Tužilaštvo juče je podiglo dve optužnice i to protiv lica srpske nacionalnosti.

O tome opširnije u:

Priština: Podignuta optužnica protiv dva Srbina za seksualno nasilje tokom rataPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.