Priština: Ministarstvo odobrilo vakcinaciju protiv kovida-19 za decu od 5 do 11 godina

FOTO: Getty Images

Kosovsko ministarstvo zdravlja odobrilo je danas imunizaciju vakcinom protiv kovida-19 za decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Iz ovog ministarstva obaveštavaju sve roditelje dece gore navedenog uzrasta, da su pedijatrijske doze vakcina i prateći materijal za imunizaciju obezbeđeni pre par dana.

U pitanju je donacija Sjedinjenih Američkih Država poslata na Kosovo preko COVAX mehanizma.

„Deca uzrasta od 5 do 11 godina, uz odobrenje roditelja ili pravnog staratelja, mogu se sada vakcinisati protiv kovida-19 u jedinicama za vakcinaciju u opštinama na Kosovu“, navode iz kosovskog MZ.

Ministarstvo je prethodno krajem juna odobrilo davanje treće doze vakcine protiv kovida-19 za osobe starije od 12 godina.

Do tada je vakcinacija trećom dozom na Kosovu bila dozvoljena samo za osobe starije od 18 godina, a za starije od 60 godina i četvrtom.

Kosovsko ministarstvo zdravlja je i danas pozvalo građane da se vakcinišu, usled porasta broja novoobolelih od kovida-19, kako bi se, ističu, sprečila bolest, njeni teški oblici i smrtni slučajevi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.