Priština: 17 godina zatvora za sedmoro optuženih za terorizam

Osuđeni za terorizam
Osuđeni za terorizam

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovni sud u Prištini osudio je na 17 godina i nekoliko meseci zatvora sedmoro optuženih za učešće u terorističkim aktima, javlja Zeri.

Predsedavajući sudija, Suzana Ćerkini, tokom saopštavanja presude navela je da je sedmoro optuženih proglašeno krivima i da je svaki pojedinačno osuđen za krivično delo učestvovanje u terorističkim grupama.

Prema presudi suda, optuženi Kujtim Bitići proglašen je krivim i osuđen na osam meseci uslovnog zatvora, koji neće biti sproveden ukoliko dotično lice ne počini krivično delo u roku od godinu dana.

Optuženi Besim Šabani osuđen je na tri godine, Adilj Buši na dve godine i četiri meseca zatvora, Egzon Ljatifi na tri godine, Jetmir Buši na dve godine i četiri meseca, Artan Kadriu na četiri godine i Bekim Haljilji na tri godine, javlja dalje Zeri.

Što se tiče osmog optuženog, Jetona Hajdinija, u odsustvu dokaza njega je sud oslobodio.

Dvojica optuženih Bekim Haljilji i Kujtim Bitići su osuđeni i zbog ilegalnog posedanja oružja. Oružje je i oduzeto.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.