Prijave političkih subjekata za izbore do 16. maja

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Centralna izborna komisija Kosova je saopštila da je od 8. maja počela prijava političkih subjekata za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima 8. juna. Rok za podnošenje prijava je 16. maj.

Svi politički subjekti koji žele da učestvuju na izborima 8. juna moraju se prijaviti CIK-u do 16. maja, kada ističe rok. Prijave se predaju Kancelariji za registraciju političkih partija.
 
Sa druge strane, političke partije koje formiraju koalicije imaju rok da se kao takve prijave do 12. maja 2014.
 
Nakon 16. maja Kancelarija za registraciju političkih partija razmotriće sve prijave, posle čega će Centralna izborna komisija doneti odluku o setifikovanju političkih subjekata.
 
Inače, parlamentarni izbori će biti održani prema postojećem zakonu, zato što izborna reforma započeta još 2011. godine nije završena u ovom mandatu.
 
Ranije je CIK saopštio da će kampanja za izbore 8. juna trajati deset dana, i to od 28. maja do 6. juna.
 
Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka je izjavila da je CIK preduzeo sve mere za organizovanje slobodnih i demokratskih izbora. Ona je istakla da će izbore posmatrati veliki broj domaćih i međunarodnih posmatrača, a da će uloga OEBS-a biti logistička uglavnom na severu Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.