Monahinje u Pećkoj Patrijaršiji bez vode po 12 sati

Monahinje u Pećkoj Patrijaršiji već dvadesetak dana nemaju vodu od prvih večernjih do jutarnjih sati, što predstavlja veliki problem sestrinstvu ovog manastira.
 
Mati Haritina izjavila je Tanjugu da vodu nemaju skoro 12 sati dnevno već dvadeset dana i da vode koja nestaje oko 19 sati nema do otprilike sedam sati ujutru.
 
Ona je navela da su danas bili u crpnoj stanici odakle dobijaju vodu i da im je dežurni radnik saopštio da je razlog nestašice vode navodni kvar na jednoj od pumpi za vodu.
 
"Radnik koji se tamo zatekao rekao je da zna da je u minula tri-četiri dana bilo nestašice vode i da je neka pumpa u kvaru, čekaju svaki čas neku pumpu iz Đakovice kako bi zamenili pokvarenu. To nije tri-četiri dana, već skoro 20 dana", rekla je mati Haritina.
 
Ona je najavila da će se zbog problema sa nestašicom vode obratiti i predstavnicima OEBS-a.
 
"Nemate kap vode svaku noć, tu imate i starih i bolesnih sestara, jako nam je teško…. Ostaje da vidimo šta će reći šef vodovoda sutra", dodala je mati Haritina.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.