Priboj: Umesto proslave Dana opštine, novac deci sa KiM-a za letovanje

Danas je Dan opštine Priboj. Ipak, proslava će izostati, a novac namenjen za nju, biće usmeren za letovanje 50 dece sa Kosova i Metohije, javio je Glas Zapadne Srbije.

Novcem će biti obezbeđen odlazak dece iz sela Prilužje u opštini Vučitn u pribojsko odmaralište u Sutomoru, naveo je takođe ovaj portal.

Podseća i da je ovo četvrta godina kako pribojska opština ne proslavlja svoj dan, a novac donira za pomoć ustanovama, odnosno pojedincima kojima je potrebna.

"Prethodne četiri godine sredstva su bila preusmerena u sektor obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, pa su tako novcem koji nije potrošen za svečarenje, kupljeni neophodni medicinski aparati. O trošku opštine u Cern su putovali najbolji pribojski učenici, letovalo je 55 dece iz materijalno ugroženih porodica, a prošle godine, zahvaljujući uštedama, obnovljene su ambulante u seoskom područjima," piše Glas Zapadne Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.