Preusmeravanje barikade 18. juna – saobraćaj samo preko jedne trake

Izvor: RTK/Kossovapress (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Uskoro će biti skoro devet meseci kako je postavljena prepreka na glavnom mostu na reci Ibar u Mitrovici, koju Srbi nazivaju "park mira", a Albanci "park sramote".

Čak i posle toliko pregovora koji se dešavaju u Briselu, on ostaje tamo.

Ministarka za dijalog, Edita Tahiri, rekla je da bi sastanak dvojice premijera u Briselu – Mustafe i Vučića trebalo da rezultira brzim otvaranjem Ibarskog mosta (u roku od tri meseca), a isto kažu i gradonačelnici ovog grada – Bahtiri i Rakić, ali niko ne zna tačan dan i formu kada će se to desiti.

Izvori Kosovapressa su dali indiciju da će barikada na mostu ostati i u junu – do 18. juna, tačno na godišnjicu njenog postavljanja, dok će se se promet odvijati u jednom smeru. 

"Građani će se kretati u oba pravca, dok će vozila ići samo u jednom smeru. To znači da će vozila koja se budu kretala sa severa ka jugu koristiti glavni most na Ibru, dok vozila sa juga na sever mogu da koriste istočni most, uglavnom stanovnici iz Bošnjačke mahale, rekli su naši izvori.

Prema istim izvorima, to će biti privremeno rešenje, u kojem će se uvek razmatrati i mogućnost saobraćajnog prometa u oba smera, iako nije precizirano kada bi se to moglo i dogoditi.

Kosovapress je kontaktirao oba gradonačelnika opštine Mitrovica, međutim, nijedan nije potvrdio tačan datum i formu otvaranja mosta.

"Ja znam da će barikada uskoro biti i uklonjena. Nije mi poznato da će se promet odvijati u jednom smeru," rekao je Bahtiri za Kosovapress.

Rakić je u međuvremenu rekao da će se barikada ukloniti onda kada se sa Bahtirijem bude dogovorio o kreativnom rešenju koje je prhvatljivo za građane obe opštine.

On je rekao da će se to brzo desuti, ali nije precizirao datum i formu otvaranja mosta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.