Preminuo još jedan lekar u Srbiji od posledica kovida 19

Zdravstveni radnici Kosovska MItrovica KBC
FOTO: KoSSev

Aleksandar Milosavljević, lekar specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja“ koja je u kovid sistemu, preminuo je od posledica kovida 19, potvrdila je danas Tanjugu direktorka te bolnice Vesna Milanović.

Istu vest saopštio je i Sindikat lekara i farmaceuta Srbije. Milosavljević (58), lekar internista, kako je rekla, preminuo je u petak, a bio je dugogodišnji radnik bolnice “Sokobanja“.

Prvo se lečio u bolnici gde je i radio, ali je usled pogoršanja stanja prebačen u kruševačku kovid bolnicu gde je i preminuo, dodala je Milanovićeva.

„Njegova smrt veliki je gubitak za čitavo zdravstvo, ali pre svega za sve nas koji smo izgubili sjajnog kolegu i dobrog čoveka. Uprava bolnice izražava duboko i iskreno saučešće porodici i najbližima“, navodi u izjavi za Tanjug dr Vesna Milanović.

Ističe da je Aleksandar Milosavljević iza sebe ostavio dva sina, suprugu, majku i sestru.

Podseća da je pre samo oko dve nedelje bitku sa koronom u 45. godini izgubio i medicinski tehničar bolnice “Sokobanja“ Ivan Milojević.

Detaljnije dnevne informacije o koronavirusu pratite u našem blogu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.