Preminula osoba iz Zvečana, preko 90 novozaraženih

U opštinama na KiM sa većinski srpskim stanovništvom od poslednjeg preseka stanja preminulo je jedno lice iz Zvečana, a od ukupno 211 testiranih uzoraka čiji su rezultati pristigli u toku jučerašnjeg dana 92 je pozitivno na kovid-19. Hospitalizovano je 63 pacijenta, saopšteno je iz gradskog Kriznog štaba.

Od ukupnog broja novoobolelih, 65 je sa Severa, dok su ostali sa centralnog Kosova.

Novooboleli su iz Kosovske Mitrovice – 31, Zubinog Potoka i Zvečana po 13, Leposavića i Gračanice po 8, Prilužja i Štrpca po 6, Gnjilana – 4 i po jedno lice u Peći, Kosovskoj Kamenici i Prizrenu.

Izlečeno je 18 osoba – 7 iz Kosovske Mitrovice, 6 iz Gnjilana, po dve iz Zvečana i Leposavića i jedna osoba iz Zubinog Potoka.

Od 18. juna beleži se novi porast obolelih, od tada do današnjeg dana izlečeno je ukupno 1234 osoba.

U istom periodu u srpskim sredinama na Kosovu ima 959 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Hospitalizovano je 63 lica, 62 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, a jedan pacijent hospitalizovan je u KBC Niš. U kućnoj izolaciji nalazi se 896 osoba.

U protekla 24 sata u srpskim sredinama od posledica kovid-19 preminulo je jedno lice iz Zvečana, pa je broj preminulih od početka epidemije sada 54.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovano ukupno 2.247 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus, od 8.625 testiranih uzorka.

Od toga je u Kosovskoj Mitrovici 722, u Zvečanu 358, u Leposaviću 308 i u Zubinom Potoku 215.

Na centralnom Kosovu je od početka pandemije ukupno 644 obolelih osoba.

Poslednji presek za srpske sredine na Kosovu objavljen je juče, 27. novembra.

Sve o epidemiji koronavirusa pratite na našem blogu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.