Preminula dva brata iz Prilužja, policija utvrđuje okolnosti; lokalni izvori: Preminula i treća osoba, četvrta u teškom stanju, sumnja se na trovanje alkoholom

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Vest je ažurirana

Tri osobe iz Prilužja preminule su za dva dana od kojih su dva brata preminula danas, dok je četvrta osoba, u teškom stanju takođe, danas prebačena u KC Niš. Meštani i predstavnici sela sumnjaju na konzumiranje „rakije sumnjivog porekla“. Kosovska policija za sada je potvrdila smrt dva brata, čija su tela poslata na obdukciju u Prištinu i za sada ne navode uzrok i okolnosti.

Nove detalje o ovoj tragediji, večeras je za KoSSev izneo je Milan Kostić, predstavnik sela Prilužja.

„Konzumirali su alkohol i sve upućuje na to da je u pitanju metil alkohol. Pre dva dana je umrla jedna osoba, a danas i dva brata koji su konzumirala alkohol sa komšijom. Svi su imali iste simptome i najpre su izgubili vid. Takođe, i četvrta osoba danas je u teškom stanju prebačena za KC Niš“, kazao je Kostić.

Prema Kostićevim rečima, u pitanju je rakija koju je po selima, navodno prodavao meštanin Orahovca, ali da ovo nije prvi put da ista osoba prodaje rakiju u ovom Prilužju.

Kostić je potvrdio da je Kosovska policija započela istragu, te da je broj telefona ovog prodavca rakije već predat Kosovskoj policiji.

„Broj telefona prodavca pronađen je kod jednog meštanina koji ovaj broj zaveo pod ‘Vino i rakija- Orahovac’ i isti je predat Kosovskoj policiji“, kazao je Kostić.

Naveo je da se rezultati obdukcije dva brata, očekuju sutra pre 12 časova i tada će se znati o uzrocima koji su doveli do tragične smrti.

19:20 – Preminula dva brata iz Prilužja, policija utvrđuje okolnosti

Dva brata iz Prilužja preminula su danas. Jednog od braće Kosovska policija je nakon dojave, pronašla u kući bez znakova života, dok je drugi preminuo u bolnici u Lapljem Selu. Njihova tela poslata su na obdukciju. Sa Fejsbuka stižu upozorenja o „alkoholu sumnjivog porekla“.

Vest o ovom tragičnom slučaju za KoSSev je potvrdio portparol Kosovske policije za region Južna Mitrovica, Avni Zahiti.

„Danas oko podneva, policija je u selu Prilužje obaveštena da je jedna osoba pronađena bez znakova života u svojoj kući, a na lice mesta stigle su nadležne policijske jedinice. U međuvremenu, prijavljeno je da je brat žrtve takođe preminuo u bolnici u Lapljem Selu“, saopštio je Zahiti. 

Kako javlja Gazeta Express, radi se o Srbima, a prema njihovim saznanjima, uzrok smrti nastao je usled „upotrebe alkohola“.

Zahiti, međutim, ove navode nije mogao da potvrdi, navodeći da će se tokom obdukcije i istrage utvrditi okolnosti i uzrok smrti.

U međuvremenu na društvenim mrežama pojavilo se upozorenje pojedinih korisnika iz opštine Vučitrn, koji su preko svojih privatnih Fejsbuk naloga upozorili javnost na to da se na teritoriji ove opštine pojavila „rakija nepoznatog porekla i proizvođača“, te da su navodno zbog konzumiranja iste danas preminula dva lica, a pre dva dana još jedno lice i apelovali su na sve stanovnike koji su „kupili tu rakiju“ da odmah prijave najbližoj policijskoj stanici.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.