Premijerka Srbije u ponedeljak na Severu Kosova

Ana Brnabić
Foto: Tanjug

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, boraviće u ponedeljak na Severu Kosova. Brnabić će jednodnevnu posetu Kosovu započeti u Kosovskoj Mitrovici, u pratnji direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića i direktora Kancelarije za IT i eUpravu, Mihaila Jovanovića, saopštila je upravo Kancelarija za KiM. Ovo je ujedno njena prva zvanična poseta Kosovu, od kada je na funkciji premijerke Srbije.

Predsednica Vlade Republike Srbije će u Mitrovicu doći u prepodnevnim satima, gde će obići prvi multimedijalni centar na Severu, kao i Duhovnu akademiju.

Nakon toga, kako je najavljeno, predviđena je i njena poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

Ona će potom u Leposaviću, obići socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, a koja je ovoj porodici izgradila Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za KiM.

Posetu opštini Leposavić, premijerka će, kako se najavljuje, završiti obilaskom porodičnih poljoprivrednih gazdinstva.

U saopštenju Kancelarije za KiM naglašava se da je poseta srpske premijerke najavljena juče, 1. septembra i to 72 sata pre same realizacije posete, a u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

„Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM“, ističu iz Kancelarije za KiM.

Pročitajte još: 

Danas: Zašto Ana Brnabić kao premijerka nikada nije bila na KiM?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.