Premijera na KiM-u: "Jesen samuraja" večeras u Leposaviću, sutra u Gračanici

Romantična komedija "Jesen samuraja", reditelja Danila Bećkovića, biće večeras premijerno prikazana u Leposaviću, a sutra na centralnom Kosovu i Metohiji, u Gračanici. Bećkovićevo filmsko ostvarenje biće prikazano u domovima kulture ovih mesta, a sav prihod od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe. Pre projekcije sutra u Grčanici biće prikazan i kratak igrani film "Nacrtaj mi ljubav" koji su snimili učesnici Škole filmske magije 2016. u Gračanici, a koju već tri godine vodi upravo Bećković sa svojim saradnicima – Bojanom Andrić, Slavišom Čurovićem, Andrijanom Sofranić, Mihajlom Laptoševićem, Petrom Strugarom i Aleksandrom Cvijetić.

"Jesen samuraja" prati život Vladice, profesionalnog karatiste, šarmantnog bonvivana koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere, vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih komičnih situacija.

Bećković film opisuje kao vedru i zabavnu, a savremenu ljubavnu priču koju, kako tvrdi, naša kinematografija nije imala još od filma "Mi nismo anđeli".

"Odabrali smo da priču o tome kako su se Vladica i Snežana zavoleli smestimo u savremeno doba, kako bismo pokazali da romantika nije rezervisana samo za daleku prošlost i minula, bolja vremena. Takođe, naši junaci su obični ljudi, sa svim vrlinama i manama kao i svi ostali, zato što ljubav nije privilegija bogatih i uspešnih. Zanima nas ljubav kao tema našeg doba i sva iskušenja koje današnje vreme postavlja pred zaljubljene parove," kazao je. 

Uloge u filmu poverene su Petru Strugaru, Hristini Popović, Andriji Miloševiću, Nikoli Koji, Katarini Žutić i Slaviši Čuroviću.

Film će biti prikazan u Domu kulture u Leposaviću – u 20 časova, a u Gračanici u dva termina – od 19 i 21 čas. Cena ulaznice je 250 dinara. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.