Predstavnici udruženja „Kosovski stradalnici“ odali poštu nestalima sa Kosova

„Kosovski stradalnici“
FOTO: Missing Persons Kosovo

Predstavnici Udruženja za nestala lica „Kosovski stradalnici“ iz Beograda posetili su Resursni centar za nestala lica u Prištini i položili cveće na spomenik posvećen nestalim licima na Kosovu.

Koordinator Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim rekao da je sa predstavnicima Udruženja „Kosovski stradalnici“ iz Beograda, razgovarao o daljoj saradnji i pronalasku rešenja za brže otkrivanje svih nestalih osoba, bez obzira na nacionalnost.

„Potrebno je povećati pritisak na vlast , kako u Beogradu tako i u Prištini da rade na rasvetljavanju sudbine nestalih“, rekao je Trifunović i poručio vlastima da postoji još mesta „za kopanje“.

„Osim kopanja na istim mestima na kojima se i dalje ništa ne pronalazi, treba se kopati na novim lokacijama, potrebni su avionski snimci onih koji su nas bombardovali, koji su tim snimcima i otkrili Batajnicu“, kazao je Trifunović.

Resursni centar za nestala lica u Prištini već tri godine funkcioniše multietnički, rekao je Trifunović. Sledeći sastanak će biti u Beogradu, najavio je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.