Predsednica SO Severna Mitrovica lično finansira skupštinske sednice

Predsednica Skupštine opštine Severna Mitrovica, Ksenija Božović, izjavila je da lokalne samouprave na Severu Kosova skoro da i ne funkcionišu, da odbornici nisu u stanju da ispune predizborna obećanja, kao i to da ona lično finansira održavanje skupštinskih sednica.
 
Ona je u poslednjoj emisiji "Srpsko – srpski dijalog" objasnila da opština severna Mitrovica nije usvojila budžet, nema prostorije za rad, te da, koliko je njoj poznato, niko od odbornika ne prima platu iz kosovskog budžeta, dodavši da lično finansira održavanje skupštinskih sednica. 
 
"Od izbora, pa do danas, mi još uvek nemamo prostorije, tako da  ja sedim u svojim stranačkim kancelarijama, a gradonačelnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju,“ naglasila je Božovićeva, dodavši:
 
„Svi vi znate koliko košta održavanje jedne sednice skupštine opštine. Ja moram da molim pojedine direktore institucija da mi daju salu za održavanje sednica. Do sada sam održala 5 redovnih i 2 vanredne sednice skupštine. Što se tiče budžeta za održavanje sednica, ja lično finansiram sednice skupštine. Sada bih postavila pitanje, da li je to normalno. Da bi se te sednice održale, ja finansiram sednice skupštine, a vi znate šta je sve potrebno da bi se održala jedna sednica i upoznali odbornici, što se tiče materijala za održavanje sednica i svega ostalog,…koji su to troškovi."  
 
Božovićeva je dodala i da građani Severne Mitrovice ne znaju na koju adresu mogu da se obrate kada je u pitanju rešavanje njihovih problema, a da izabrani odbornici nisu u stanju da im pomognu.
 
"Građani ne znaju gde treba da se obrate za svoje probleme. Ne možemo ništa da im pomognemo – ono što smo im obećali, tako da evo kako funkcioniše Skupština opštine Severne Mitrovice," naglasila je Božovićeva u emisiji "New press" produkcije iz Čaglavice.
 
Emisiju "Srpsko- srpski dijalog" u kojoj su pored Božovićeve, učestvovali i viši politički savetnik za Sever Kosova i koordinator za dijalog kancelarije EU na Kosovu, Bojd Mekekni, kao i analitičar Dušan Janjić i možete je pogledati OVDE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.